Spotify er kommet til Danmark

 
21-10-2011
Musik nyheder

Spotify sommer frem. De åbnede for relativt kort tid siden i USA, og nu er de kommet til Danmark. Spotify har lavet en aftale med Facebook, hvor Spotify-brugernes musiklytteri automatisk publiceres i deres Facebook-nyhedsfeeds, medmindre de selv slår det fra.

På den måde forventes tjenesten at sprede sig hurtig, fordi Facebook venner automatisk lokkes ind på tjenesten via Facebook. Der kræves faktisk en Facebook-konto, hvis man vil oprette sig hos Spotify.

I Danmark har TDC længe haft en tilsvarende tjeneste ved navn Play, der dog kun er henvendt til selskabets egne kunder. Fra Play kan TDCs kunder hente musik ganske gratis.

Rettighedsorganisationen KODA har tidligere holdt priserne for digitale musikaftaler så højt, at det har været svært for tjenester som Spotify at få en forretning ud af det. Men du har KODA tilsyneladende endeligt set, hvor vinden blæser hen. De har nemlig meget svært ved at få folk til at betale penge for musik, der uden problemer kanhentes gratis på nettet. Derfor vil de hellere tjene lidt end slet ikke noget.

Det gør det let at dele musik og lytte med på vennernes musikfavoritter, men det indebærer også, at Spotify og Facebook deler alle mulige informationer om din adfærd på disse hjemmesider. Det gælder også dit navn, profilbillede, passwords, køn, fødselsdag og e-mailadresse. Herudover registreres det hvilke medier, du besøger, hvad du søger på og hvornår og fra hvilket geografisk område, hvordan dit netværk fungerer, din browsertype, sprog og dit operativsystem.

Disse informationer bruger Spotify og Facebook til at tjene penge på reklamer og til at kunne udvikle nye tjenester, der er målrettet dig og dine interesser.

Hos Spotify fungerer det som radio-reklamer. Hvis du f.eks. selv har valgt et musiknummer, så bliver der måske spillet et helt andet nummer eller en Spotify-jingle.

For 0 kroner får du altså noget irriterende reklamer, og musikken kan kun afspilles i en halvdårlig kvalitet på din computer.

For 49 kroner om måneden kan du købe dig fri for reklamerne, men du har stadig kun adgang fra computer med internet.

For 99 kroner får du så den fulde pakke med bedre lydkvalitet med 320 kilobytes per sekund. Du får også mulighed for at afspille fra din smartphone og gemme musikken lokalt, så du ikke behøver at streame, hvilket kan blive dyrt, hvis du ikke har flatrate.

 
 
Find information om: musik forum musik tips Alt om musik musik Musik guide musik portal
(Hovedkategori: Musik nyheder)